De juiste trekhaak

Een trekhaak op uw auto is altijd handig. Natuurlijk voor de caravan of vouwwagen bij de vakantie. Maar ook voor het aankoppelen van een aanhanger of voor een fietsendrager.

Goedkoopste trekhaak in Delft, Pijnacker en Nootdorp.In veel gevallen is er voor elk auto merk/type een keuze in trekhaken. Een vaste trekhaak, afneembare of zelfs een wegdraaibare trekhaak. Om de juiste keuze te maken krijgt u van ons een deskundig advies over wat in uw situatie de beste trekhaak is.

Welke soort trekhaak u ook kiest, Carteam Autobedrijf Harteveld monteert uitsluitend 1e kwaliteit trekhaken, o.a. van Bosal en Brink, die goedgekeurd zijn voor uw auto.

Trekhaken.nl: de voordelige topkwaliteit

Trekhaak met montage voor Delft, Pijnacker en Nootdorp.

Carteam Autobedrijf Harteveld in Pijnacker werkt samen met trekhaken.nl om u de grootste keus trekhaken tegen de scherpste prijs te bieden. Vraag nu online een gratis offerte aan, aan de hand van uw kenteken.

Nu trekhaak voor uw auto zoeken
Trekhaak monteren voor Delft, Pijnacker en Nootdorp

Bel 015-2565100 of de Trekhaken.nl helpdesk 076-5725004

Stel vraag
U kiest via de website de trekhaak, de kabelset, het montageadres en de gewenste montagedatum (u kunt 2 voorkeursdata ingeven). U ontvangt automatisch een retourmail waarop de gegevens van de bestelling staan met de mededeling dat er met u contact wordt opgenomen. U ontvangt daarna zo spoedig mogelijk een retourmail van onze verkoopafdeling met de bevestiging van de eindprijs, de definitieve montagedatum en de gegevens van het montageadres. Het montageadres monteert op de afgesproken datum de trekhaak en rekent dit contant met u af.
Ja, u kunt uw bestelling tot op de dag voorafgaand aan de montage zonder enige kosten annuleren.
Wij doen rechtstreeks zaken met de grootste fabrikanten van trekhaken. In de meeste gevallen is dit een trekhaak van het merk Bosal of Brink. Door onze rechtstreekse inkoop kunnen wij u een aanzienlijk prijsvoordeel bieden.
Ja, er kunnen extra kosten berekend worden voor meerwerk dat buiten de montage van de trekhaak en de kabelset valt. Voorbeeld: bij de montage van een trekhaak kan het mogelijk zijn dat er een meerprijs wordt berekend voor het aanmelden van de trekhaak aan de huidige auto-elektronica, zodat alle aanwezige elektronische componenten van deze auto intact zullen blijven. Dit wordt met een diagnosetester uitgevoerd. Ook kan het zijn dat door aanpassingen aan de auto de montage van de trekhaak wordt bemoeilijkt. Te denken valt hierbij bijvoorbeeld aan een ingebouwde LPG installatie of een betimmerde laadruimte. Het montageadres kan de extra kosten hiervoor doorberekenen.

Voor het aansluiten van de constante stroomdraad, bedoeld voor bijvoorbeeld het aansluiten van een koelkast of het opladen van een accu, worden ook extra kosten doorberekend.

Onze trekhaken en kabelsets zijn zo uitgevoerd dat ze aan de geldende wettelijke eisen voldoen. Zo zijn de kabelsets voorzien van een mistlampaansluiting en wordt bij de meeste uitvoeringen het mistlicht van de auto uitgeschakeld wanneer de stekker in de stekkerdoos aangesloten is. Dit voorkomt de hinderlijke rode gloed die anders weerkaatst in uw binnenspiegel.
Nee, dat kan niet. Wij leveren alleen trekhaken en kabelsets inclusief montage.
Ja, mailt u ons uw kenteken, automerk, type en bouwjaar en wij doen u een aanbieding.
Nee, voor bepaalde automodellen zijn geen trekhaken leverbaar. Dit geldt voor onder andere de Ford Ka, Daewoo Matiz en Ford Puma. Voor steeds meer van deze auto’s is er wel een complete trekhaak met fietsendrager te leveren. U kunt dan echter geen aanhangwagen of caravan trekken.
Een vaste trekhaak is goedkoper dan een afneembare trekhaak. In sommige gevallen is het beter een afneembare trekhaak te monteren in verband met de zichtbaarheid van de kentekenplaat. De kentekenplaat moet namelijk volledig zichtbaar zijn! In het geval een auto is uitgevoerd met parkeersensoren is het ook raadzaam een afneembare trekhaak te monteren. Op het moment dat de achteruitrijversnelling van de auto wordt ingeschakeld, kunnen de sensoren de trekhaak als obstakel zien en daardoor een alarm signaal afgeven.
Een 7-polige kabelset is goedkoper dan een 13-polige kabelset en wordt voornamelijk gebruikt voor aanhangwagens, fietsendragers en trailers en wordt standaard voorzien van een mistlampaansluiting.

Een 13-polige kabelset wordt voornamelijk gebruikt voor toepassing met een caravan. De extra aansluitingen zijn namelijk nodig voor stroomaansluiting voor de koelkast tijdens het rijden, voor de binnenverlichting en de achteruitrijverlichting. Voor het aansluiten van de constante stroomdraad, bedoeld voor bijvoorbeeld het aansluiten van een koelkast of het opladen van een accu, worden extra kosten doorberekend.

Het is mogelijk dat voor oudere caravans een 7-polige kabelset nodig is, of eventueel een 13-polige kabelset met een adapter voor een 7-polige stekker.

Bij een 7-polige stekkerdoos is het niet mogelijk een constante voedingsdraad aan te sluiten. Voor deze functie moet een 13-polige stekkerdoos worden toegepast. Dit wordt bij caravans meestal gebruikt voor de voeding van de koelkast of binnenverlichting.
Steeds meer voertuigen zijn tegenwoordig uitgerust met parkeersensoren. Deze sensoren zien een aanhanger als obstakel en zullen daardoor een alarmsignaal afgeven. Onze kabelsets schakelen daarom in de meeste gevallen de parkeersensoren automatisch uit, zodra de stekker van de aanhanger in de stekkerdoos wordt gestoken. Per automodel kunnen verschillende PDC systemen zijn gemonteerd, bijvoorbeeld het originele systeem of een aftermarket systeem. Bij aftermarket systemen is de uitschakeling niet gegarandeerd.

De kogel van een vaste trekhaak kan ook door de parkeersensoren als een obstakel worden herkend en daardoor de werking verstoren. In dat geval kan een afneembare trekhaak uitkomst bieden.

Het kan zijn dat de trekhaak of de kabelset niet past. Dit kan het gevolg zijn van:

  • Afwijkende bumperconstructie. In de VS zijn andere normen t.a.v. botsproeven en hierdoor zijn de bumpers t.o.v. de Europese modellen anders geconstrueerd.
  • Afwijkende Chassisbouw. In een aantal gevallen (bijv. VW Golf, VW Vento en Honda Accord) worden de auto’s bestemd voor Europa elders geproduceerd / ontwikkeld dan die bestemd zijn voor de VS
  • Afwijkende elektronica
De kogelhoogte zal belast gemiddeld tussen de 35 en de 42 cm liggen (hoogte tussen wegdek en hart kogel), hoewel kogelhoogtes boven de 42 cm zeker ook mogelijk zijn. T.a.v. de onbelaste hoogte kan geen exacte opgave gedaan worden. Bij een maximum belasting zal aan een hoogte van minimaal 35 cm tussen hart kogel en wegdek moeten worden voldaan. Bij de constructie van trekhaken wordt, voor wat de hoogte van de kogel betreft, uitgegaan van een wagen met standaard banden en veersystemen.
U kunt uw vraag stellen via het contactformulier of bel direct met trekhaken.nl via 076-5725004 (tijdens kantooruren).