Wanneer en waarom de distributieriem vervangen?

Te lang doorrijden met een versleten distributieriem kan ervoor zorgen dat de distributieriem breekt. Als de distributieriem breekt kan het “binnenwerk” van de motor van uw auto ernstig beschadigd raken. Met dure reparaties tot gevolg.

Distributieriem vervangen voor Delft, Pijnacker en Nootdorp

Waarom de distributieriem vervangen bij Carteam Autobedrijf Harteveld?

Tijdig vervangen van de distributieriem voorkomt schade aan de motor.

Wij hebben de kennis én het juiste speciale gereedschap om uw distributieriem op de juiste manier én met een prettig tarief te vervangen.

Gemiddeld gaat een distributieriem tussen de 60.000 en 120.000 km mee. Wacht dus niet te lang en laat uw distributieriem vervangen. Carteam Autobedrijf Harteveld in Pijnacker vervangt de distributieriem goed en tegen een scherpe prijs.

Distibutietriem inspectie

GRATIS
  • visuele inspectie distributieriem

Distibutietriem vervangen v.a.

v.a. €179-
  • vervangen distributieriem

Laat uw distributieriem tijdig controleren

In het reguliere onderhoudsschema van een auto staat de vervangingsinterval van de distributieriem vermeld. Toch is het verstandig om de riem gedurende deze interval regelmatig grondig te inspecteren. Vooral om een verhoogd risico op motorschade en de bijbehorende kosten te voorkomen. Voordat een riem stukgaat, vertoont deze vaak al enige klachten.

Eventuele klachten

  • Een blinkende riem
  • Barsten of scheurtjes in de riem

  • Een vuile aandrijving

Of zelfs…

  • Een lawaaierige aandrijving

  • Een vibrerende riem
  • Niet verder kunnen rijden

Bel 015-2565100 voor het maken van een afspraak.

Stel vraag

Veel gestelde vragen over de distributieriem

Wat de distributieriem doet is een technische verhaal. De distributieriem is een getande riem die de overbrenging vormt tussen de krukas en één of meer nokkenassen. De nokkenas zorgt dat de cilinderkleppen open en dicht gaan op het juiste moment. Met een kapotte distributieriem rijd de auto niet. Als het mis gaat en de distributieriem breekt zal dat in de praktijk tijdens het rijden gebeuren. Als dat gebeurt dan ontstaat er grote schade aan de motor. En als we hier “grote schade” zeggen, dan bedoelen we ook grote schade.

Niet elke auto heeft een distributieriem. Sommige automerken en/of types gebruiken een ketting of soms zelfs tandwielen. Merken die meestal geen distributieriem hebben zijn Toyota, BMW en Mercedes-Benz.

Wanneer de distributieriem breekt omdat deze niet op tijd is vervangen kan de motor vastlopen. Dit is niet alleen erg gevaarlijk in het verkeer; de auto stopt er ineens mee, maar ook de schade die aan de motor kan oplopen tot duizenden euro’s. Het kan zelfs zo erg zijn dat de schade aan de motor niet meer te repareren is.
Dat kan! Kijk in het onderhoudsboekje voor informatie over de laatste vervangingsdatum. Niet ingevuld? Kijk dan of er een sticker zit onder de motorkap met daarop de laatste datum of kilometerstand waarop de distributieriem voor het laatst vervangen is. Geen sticker te vinden én u weet niet wanneer de riem voor het laatst vervangen is, kom dan direct langs om de distributieriem te laten controleren.
Nee, naast de riem zelf, worden bijna altijd ook de spanrollen, omkeerrollen en de waterpomp vervangen.
De onderdelen slijten samen mee met de distributieriem. Als één van deze onderdelen kapot gaat terwijl u net de distributieriem hebt vervangen, moet de riem weer gedemonteerd worden om bij de andere onderdelen te komen. Hier gaan arbeidskosten mee samen. Daarom vervangen we de onderdelen bijna altijd mee met de distributieriem.
In principe kunnen we van alle motoren die gebruik maken van een distributieriem deze vervangen. Merken met één of meer modellen die gebruik maken van een distributieriem zijn: Audi, Chrysler, Citroën, Dacia, Fiat, Hyundai, Kia, Mazda, Mercedes-Benz, MINI, Nissan, Renault, Saab, Opel, Volkswagen en Volvo.

Video distributieriem

Betaalbare tarieven

Bij Carteam Autobedrijf Harteveld in Pijnacker betaalt u alleen wat u nodig heeft: goed en betaalbaar onderhoud.

Haal- en brengservice

Autobedrijf Carteam Harteveld in Pijnacker houdt u mobiel, ook als uw auto in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig dan gebruiken we alleen onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Autobedrijf Carteam Harteveld in Pijnacker is aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.